Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Το εκκλησάκι στο βράχο!


Στο βράχο που πέφτει ο καταρράκτης του χωριού, σχηματίζονται σπηλιές τις οποίες τα παλιά χρόνια χρησιμοποιούσαν ως αποθήκες φύλαξης διαφόρων προϊόντων. Η πρόσβαση ήταν δύσκολη, αλλά χωρίς εμπόδια. Εκεί υπήρχε και το εκκλησάκι με τοιχογραφία της Παναγίας. Σήμερα το δρομάκι που υπήρχε είχε κλείσει, γι αυτό αποφάσισαν ο πρόεδρος Βασίλης Αγγελόπουλος, ο Σπυράκος Σμυρνής και ο Ανδρέας Αγγελόπουλος να καθαρίσουν το δρομάκι για να μπορέσουν να φτάσουν στο εκκλησάκι και να δουν την τοιχογραφία της Παναγίας. Το άνοιξαν, κατέβηκαν ως εκεί με αρκετή δυσκολία, αλλά τα νερά και οι ρίζες των δέντρων, είχαν φθείρει την εικόνα και ελάχιστα δείγματα υπήρχαν.
Ο καταρράκτης έχει φυσική ομορφιά και θα μπορούσε να αξιοποιηθεί, να έρχονται επισκέπτες και να ζωντανέψει το χωριό. Πρέπει να δημιουργηθεί σταθερή και ασφαλής πρόσβαση, με σκαλοπάτια και προστατευτικό φράχτη για να αποφευχθεί η περίπτωση ατυχήματος.
 
 Ο Σπυράκος Σμυρνής στην ωραία προσπάθεια να καθαριστεί το δρομάκι!

 
 
 Η είσοδος στο εκκλησάκι.
 
Ο βράχος για άγνωστο λόγο έχει διάφορες οπές. Τοποθετούσαν μικροαντικείμενα?
 
 Ο βράχος είχε πελεκηθεί.
 
 Πολεμίστρα;
 
 Ο Βασίλης Αγγελόπουλος δείχνει τα ίχνη της εικόνας στο βράχο.
 

Ίχνη της εικόνας ορατά! 

1 σχόλιο:

  1. BASILH AGGELOPOYLE, PREPH NA BRH XRHMATA O DHMOS KAI NA AKSIOPOIHSH TA SPHLAIA ME DROMAKI ASFALES KAI SKALES GIA NA PHGAINH O KOSMOS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή