Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Το ψωμί!

Η Λέτα ζυμώνει και ψήνει παραδοσιακό ψωμί!
Παρουσιάζουμε όλες τις φάσεις της δημιουργίας του.
 
 Το κοσκίνισμα του αλεύρου.

 
 Το αλάτισμα.
 
 Το προζύμι έτοιμο πέφτει στη σκάφη με το κοσκινισμένο αλεύρι.
 
 Το ζύμωμα.
 
 Όσο πιο καλά ζυμωθεί, τόσο καλύτερο γίνεται το ψωμί!
 
 Το νέο προζύμι για το επόμενο ζύμωμα.
 
 Η ζύμη έτοιμη, την σκεπάζει, την σταυρώνει και την αφήνει να "γίνει".
 
 Η ζύμη έτοιμη, κόβεται κομμάτια για να γίνουν τα καρβέλια.
 
 Το καρβέλι πλάθεται όμορφα.
 
 Τα καρβέλια έτοιμα στα αγγειά τους (ελλείψει πινακωτής). 
Στη μέση μία κατσαρόλα με καυτό νερό για να υποβοηθήσει το "γίνωμα".
Τα καρβέλια σκεπάστηκαν καλά και περιμένουμε να φουσκώσουν.
 
 Το κάψιμο του φούρνου.
 
 Η "φλαγούνα" έτοιμη στο πλαστήρι για ψήσιμο.
 
 Ψήνονται οι "φλαγούνες".

 Το φούρνισμα.
 
Τα ψωμιά έτοιμα για ψήσιμο.

 Τα καρβέλια έτοιμα για ξεφούρνισμα.

      
 Ο λαχταριστός "επιούσιος"!


 Η ικανοποίηση της νοικοκυράς!














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου