Παραδοσιακή-σπιτική τυροκομία
Στο γρέκι του Πάνου Γ. Μπούντα, κάτω από το αιωνόβιο πουρνάρι.
1η φάση : Το γάλα βράζει σε μεγάλο καζάνι
2η φάση:Το γάλα πήζει
3η φάση :Το πηγμένο τυρί τοποθετείται στα τρυπητά δοχεία για να στραγγίσει.
4η φάση: Το στραγγισμένο τυρί τεμαχίζεται
5η φάση: Το χλωρό τυρί παραμένει σε ειδικό χώρο (τεζάχι) με μπόλικο χοντρό αλάτι μέχρι να ψηθεί.
6η φάση: Το τυρόγαλο βράζει για να γίνει μυζήθρα η οποία μεταφέρεται σε τσαντίλα
7η φάση: Η τσαντίλα με τη μυζήθρα κρεμιέται για να στραγγίσει
και στη συνέχεια αλατίζεται και αυτή για να ψηθεί
Το τυροβάρελο της Αμαλίας Χαμουζά.
Οι έτοιμες μυζήθρες της Αμαλίας Χαμουζά!
Κουρκουφίγκι: Το παρασκεύασε η κ. Γιώτα Μπούντα από το πρωτόγαλα των προβάτων.
Νοστιμότατο και με πολλές θερμίδες έδεσμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου