Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Παραδοσιακή-σπιτική τυροκομία

Στο γρέκι του Πάνου Γ. Μπούντα, κάτω από το αιωνόβιο πουρνάρι.
 

 
  1η φάση : Το γάλα βράζει σε μεγάλο καζάνι
 
  2η φάση:Το γάλα πήζει
 3η φάση :Το πηγμένο τυρί τοποθετείται στα τρυπητά δοχεία για να στραγγίσει.
 4η φάση: Το στραγγισμένο τυρί τεμαχίζεται

 
5η φάση: Το χλωρό τυρί παραμένει σε ειδικό χώρο (τεζάχι) με μπόλικο χοντρό αλάτι μέχρι να ψηθεί.

 6η φάση: Το τυρόγαλο βράζει για να γίνει μυζήθρα η οποία μεταφέρεται σε τσαντίλα

 7η φάση: Η τσαντίλα με τη μυζήθρα κρεμιέται για να στραγγίσει 
και στη συνέχεια αλατίζεται και αυτή για να ψηθεί

 Το τυροβάρελο της Αμαλίας Χαμουζά.

 
Οι έτοιμες μυζήθρες της Αμαλίας Χαμουζά! 

Κουρκουφίγκι: Το παρασκεύασε η κ. Γιώτα Μπούντα από το πρωτόγαλα των προβάτων. 
Νοστιμότατο και με πολλές θερμίδες έδεσμα.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου